Éter Vzorec

Éter Vzorec. Étery sa podľa príslušných skupín. Ethery se dělí na jednoduché (mají v molekule dva stejné uhlovodíkové zbytky) a na smíšené (mají v molekule dva různé.

Kitajski Bisernol A Bis 4 Aminofenil Eter Bapp St Cas 13080 86 9 Proizvajalci Brezplacen Vzorec Alfa Chemical
Kitajski Bisernol A Bis 4 Aminofenil Eter Bapp St Cas 13080 86 9 Proizvajalci Brezplacen Vzorec Alfa Chemical from m.si.alfachemar.com
Ropný éter je menej prchavý a horľavý ako etyléter, hlavné rozpúšťadlo používané pri extrakcii prírodných produktov. Tento tlak zodpovedá takmer tretine atmosférického tlaku. Zvláštny význam má ako rozpúšťadlo pri výrobe celulózových plastov, napríklad acetátu celulózy.

Rozpúšťa a odstraňuje gumu zo samolepiacich pečiatok.

Ropný éter spôsobuje poškodenie obličiek, ktoré sa prejavuje vylučovaním albumínu močom, ako aj hematúriou a zvýšením prítomnosti pečeňových enzýmov v plazme. Nadmerné vystavenie parám petroléteru môže spôsobiť podráždenie dýchacích ciest s rovnakými následkami ako požitie rozpúšťadla. Storočí, alebo alchymista raimundus lullusv roku 1275, ale neexistujú o tom v súčasnosti žiadne dôkazy. Používa sa tiež na čistenie motorov, automobilových dielov a všetkých druhov strojov.


0 Response to "Éter Vzorec"

Zverejnenie komentára

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel