Vzorec S Diskriminantem

Vzorec S Diskriminantem. Kdy tyto případy nastanou a jak je rozlišit, si ukážeme dále. Vyšel nám jeden dvojnásobný kořen, x = 5.

Materialy Jsou Urceny Pro Vyuku Matematiky 3 Rocnik Ekonomicke Lyceum Ucivo V Elektronicke Podobe Zpracovala Mgr Iva Vrbova Ppt Stahnout
Materialy Jsou Urceny Pro Vyuku Matematiky 3 Rocnik Ekonomicke Lyceum Ucivo V Elektronicke Podobe Zpracovala Mgr Iva Vrbova Ppt Stahnout from images.slideplayer.cz
Druhá odmocnina je definovaná jen pro nezáporná reálná čísla, ale může obecně nabývat i záporných hodnot. Zavedeme substituci s = x 2 a rovnici převedeme do tvaru: Pokud to nevidíte rovnou, vyřešte si obě rce třeba vzorečkem s diskriminantem.

Což v konečném důsledku znamená, že daná kvadratická rovnice nemá reá.

Kořen dopočítáme stejně jako v minulé kapitole, pomocí vzorce. Druhá odmocnina je definovaná jen pro nezáporná reálná čísla, ale může obecně nabývat i záporných hodnot. Kvadratický trojčlen lze výjimečně rozložit do součinu pomocí algebraických vzorců, v obecném případě ale potřebujeme určit kořeny tohoto mnohočlenu. Diskriminant je polynom s reálnými nebo komplexními koeficienty, který se používá při řešení algebraických rovnic, především kvadratických, také při studiu vlastností polynomických funkcí.


0 Response to "Vzorec S Diskriminantem"

Zverejnenie komentára

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel