Vzorec Zloženého Úročenia

Vzorec Zloženého Úročenia. A = p (1+ r / n ) ^ nt a = výsledná suma p = počiatočný vklad r = ročná úroková sadzba vo formáte desatinného čísla n = počet období pripočítavania úrokov za rok (mesačné pripočítavanie: Príslušný úrok sa volá zložený úrok, zložitý úrok alebo úrok z úrokov) je úročenie, pri ktorom sa vypočítaný úrok daného úrokovacieho obdobia pripočíta na konci daného úrokovacieho obdobia k istine a v nasledujúcom úrokovacom období sa úrok.

Https Encrypted Tbn0 Gstatic Com Images Q Tbn And9gcsq2pmufuxontfgdvr 6xfdrzhgt8zerahte6ocbuozm1buztwx Usqp Cau
Https Encrypted Tbn0 Gstatic Com Images Q Tbn And9gcsq2pmufuxontfgdvr 6xfdrzhgt8zerahte6ocbuozm1buztwx Usqp Cau from
K 1 = k 0 + r.k 0 = (1+r).k 0. Ak budete investovať mesačne 50 eur, ktoré sa budú zhodnocovať na mesačnej báze, tak už druhý mesiac sa vám zhodnocuje starý príspevok, plus úrok z neho. Je pouze nutno dát pozor na znaménka, protože excel používá znaménka podle vlastní konvence (platby od klienta jsou záporné, platby které klient získává jsou kladné).

Najjednoduchší výpočet je pri jednom počiatočnom vklade a pevnom ročnom výnose počas celej doby úročenia.

Excel má všechny tyto funkce (a řadu dalších) zabudovány. K 1 = k 0 + r.k 0 = (1+r).k 0. Ak budete investovať mesačne 50 eur, ktoré sa budú zhodnocovať na mesačnej báze, tak už druhý mesiac sa vám zhodnocuje starý príspevok, plus úrok z neho. Názvy funkcí se liší podle jazykové mutace:


0 Response to "Vzorec Zloženého Úročenia"

Zverejnenie komentára

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel